27 Nisan 2013 Cumartesi

GELBALDER


Yaş günleri, kuruluş kutlamaları ve benzer olaylar gerek bireylerin gerekse toplulukların yaşamlarında önemlidir. Hiç şüphesiz sevinç ve umudun yan yan yürüdüğü yollarda eğer birde ortak amaçlar, bu amaçlara doğru ilerlenen yolda çeşitli zorluklar varsa seneyi devriyeler çok daha önemlidir. Yapmak istedikleriniz, yapabildikleriniz ve yapamadıklarınız bir bir geçer gözünüzün önünden. Hafızanız en çok bu gün kuvvetlenir, en küçük ayrıntılar, yıllarca düşünseniz hatırlamayacağınız konular bir bir aklınıza gelir. Arkadaşlarınızı ararsınız, onlar sizi arar, mailler, tebrik mesajları bir yandan paylaşıma açtığınız mutluluğunuzu arttırırken diğer yandan içinizde tarif edemediğiniz bir hüznün büyümesine neden olur.

Yine de bu seneyi devriyelerin en önemlisi ilk olandır, mesela çocuğunuzun ilk doğum günü gibi. Onu hiç unutmazsınız, doğumu, ayaklarının üstüne kalkma çabaları ve ilk yürümeye başlaması, ilk konuşmalar, ilk sesli iletişim, yürüdükçe ve konuştukça sosyalleşmeye başlaması ve sizin dışınızda kurmaya başladığı ilk ilişkiler. Dünyaya gelişi ve bu dünyada var olmaya devam etmek için attığı iç güdüsel adımlar sizin her birlikte yaşadığınız ama en çok ilk yaş gününde fark ettiğiniz olgulardır. Özetlemek gerekirse yıl dönümleri önemlidir ama en önemli olanı ilk doğum günüdür.
Belki bu gün geçen bir senenin faaliyet raporunu yazmak gerekirdi. Yine de yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı ve nedenlerini tartışmak yerine duyguları paylaşmak daha anlamlı geldi bana.

GELBADER’in kurulduğu günden bu yana sempati ve desteklerini esirgemeyen değerli hocalarımıza, uzaklardan yada yakınlarımızdan küçük yada büyük destek veren balıkçı dostlarımıza, ilkleri gerçekleştirme yolunda cesur adımlarla bize ellerini uzatan değerli Sivil Toplum Kuruluşlarına, çok paydaşlı balıkçılık yönetimi konusunda önemli adımlar atan merkezi balıkçılık otoritemize ve değerli kadrolarına, kurulduğumuz ilk günden bu yana sesimizi uzaklara taşıyan medya mensubu kardeşlerimize ve burada özel nedenlerle ismini sayamadığımız moral destekçilerimize sonsuz teşekkürler.

GELBALDER sizlerle var oldu ve gelecekte de sizlerle var olmaya devam edecek.
Nice Yıllara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder